Mondhygiëniste

Mondhygiëniste in Arnhem

Bent u op zoek naar een mondhygiëniste in Arnhem? Ook als u al een eigen tandarts heeft kunt u terecht bij onze mondhygiëniste. In onze praktijk in Arnhem werkt een mondhygiëniste. Zij kan u helpen om uw gebit in een goede conditie te houden door uw gebit grondig te reinigen en voorlichting te geven. Een gezond gebit is weerbaarder tegen tanderosie en gaatjes. En voorkomen is beter dan genezen gaat ook op in de tandheelkunde. Kom voor de beste zorg op het gebied van mondhygiëne in Arnhem naar tandartspraktijk Onno Tamminga.

Poetsen

Wie zijn gebit goed verzorgt, vermindert het risico op gaatjes en ontstoken tandvlees. Goede mondhygiëne begint vooral met goed en regelmatig poetsen. Poets bij voorkeur elektrisch. Een bijkomend voordeel van een elektrische tandenborstel is dat het tevens makkelijker is om met de kleine borstelkop tussen de tanden te komen. Toch dient het aanbeveling om ook eenmaal per dag ragers, flossdraad of tandenstokers te gebruiken. Sommige plekken zijn zelfs met een elektrische tandenborstel soms moeilijk te bereiken en daar kan flosdraad of tandenstokers uitkomst bieden. Door ook deze hoekjes en kiertjes schoon te houden kan tandplak zich niet ophopen en blijft uw tandvlees gezond en sterk.

Mondhygiëne Arnhem

Heeft u tijdens het poetsen last van bloedend tandvlees, tandplak of tandsteen? Of is uw glazuur beschadigd en heeft u daardoor last van vergeelde tanden en/of pijn bij het eten en drinken? In dat soort gevallen kunt u natuurlijk altijd terecht bij onze mondhygiëniste. Zij kan u een volledige gebitsreiniging geven en u daarnaast voorzien van voorlichting.

Ook al heeft u wellicht jarenlange ervaring met poetsen en flossen, dat wil niet altijd zeggen dat het op de juiste manier gebeurt. Het kan misschien toch beter en de mondhygiëniste helpt u daarbij. Ook kan de mondhygiëniste u voorlichten over de effecten van uw voedingsgewoonte op uw gebit. Het is namelijk niet alleen snoep dat slecht is voor uw tanden. Daarnaast kan zij ook preventieve behandelingen uitvoeren zoals het aanbrengen van fluoride ter bescherming van uw gebit. Uw mondhygiëniste in Arnhem vindt u natuurlijk ook gewoon bij tandartspraktijk Tamminga.

Wat doen onze preventieassistente en mondhygiëniste voor u?

De preventieassistente controleert de gezondheid van het tandvlees en corrigeert daar waar nodig het poetsgedrag. Ze geeft patiënten instructie, voorlichting verwijdert aanslag, tandplaque en tandsteen. Ook kunt u hier terecht voor het veilig bleken van tanden. Bij kinderen worden de kiezen soms preventief voorzien van een beschermende laklaag.

De mondhygiëniste is vooral gespecialiseerd in het behandelen van ontstoken tandvlees en kaakbot (parodontitis). Tevens helpt zij nieuwe problemen te voorkomen. De mondhygiëniste helpt patiënten in de zorg voor hun gebit en omringende weefsels in de mond. Ze geeft patiënten instructie, voorlichting en verwijdert aanslag, tandplaque en tandsteen. Ook kunt u bij haar terecht om kleine gaatjes in tanden en kiezen te laten vullen. De combinatie van deze taken maakt de mondhygiëniste tot specialist op het gebied van de algehele mondgezondheid.

Tandartspraktijk Tamminga-Tandarts Arnhem Oosterbeek